Vad är Uponor rörsystem Komposit?

Med vår innovativa SACP-teknik har vi skapat en helt ny produktgrupp för tappvattenlösningar; världens första kompositrör med ett sömlöst extruderat aluminiumskikt. Uponor Uni Pipe PLUS har inte någon svetsfog. Det skapar nya kvalitetsstandarder för både prestanda och funktioner. Ett rör i teknikens framkant!

Kärnan i Uni Pipe PLUS utgörs av ett sömlöst aluminiumrör. Det hindrar syre från att komma in i röret och kompenserar dessutom för återfjädringskrafter och den linjära expansion som kan uppstå till följd av temperaturförändringar. Röret behåller formen och inga efterjusteringar behövs.

Egenskaperna har uppnåtts genom att aluminiumrörets tjocklek har optimerats för att ge den nödvändiga tryckbeständigheten och bockningsförmågan. Rörets in- och utsida täcks av ett polyetenlager som tål höga temperaturer (enligt DIN 16833). Samtliga lager sammanfogas med hjälp av ett bindemedel som appliceras mellan de olika lagren.

Uponor Uni Pipe PLUS finns i dimensionern a 16, 20, 25 och 32 mm. Röret finns på rulle från 50 meter upp till 200 meter, beroende på dimension. Röret finns även på rak längd i 3 och 5 meters längd.
S-Press PLUS kopplingar för Uni Pipe PLUS finns i PPSU (plastmaterial) för ett metallfritt tappvattensystem och i DR-mässing.

Avsedda för tappvatten- och värmesystem med en kontinuerlig drifttemperatur på maximalt 70 °C (momentant maximalt 95 °C). Drifttryck maximalt 10 bar (1,0 Mpa).

Rörinstallationen är enkel, snabb och säker: röret bockas med bockfjäder (invändigt eller utvändigt) eller med verktyg, kapas i rätt längd, kopplas, pressas – färdig installation!

Metallic Pipe PLUS är ett unikt kompositrör tillverkat på samma sätt som Uponor Uni Pipe PLUS. Det är ett sömlöst aluminiumrör med en lackad aluminiumyta som ger en metallisk känsla och har ett utseende som ofta efterfrågas för synliga installationer i t ex badrum. Nu kan du ersätta förkromade kopparrör och erbjuda din kund ett metallfritt tappvattensystem för en miljövänligare lösning, samtidigt som du får kompositmaterialets alla fördelar vid en installation!

Du kan lita på Uponors över 25 år långa erfarenhet och över en miljard meter tillverkade kompositrör.

go back